Handtuftad Hållbar Ull

Sjöborre handtufted - Orange

Ø 150 cm
2 595 

Antal i lager: 5

Mattans färger uppfattas olika beroende på i vilken vinkel man ser den.

Frida Nilsson

Frida Nilsson

Designer Sverige Sverige

I am an illustrator and a graphic designer with a big interest in colour and design. Since 2010, I have my own company called Illustraform and combine freelancing and working with my own projects within illustration and design. My wish is to broaden my mind and also work with interior decoration products such as designing patterns and motives for textiles and wall paper. And, of course, carpets.

Alla mattor av Frida Nilsson

Sjöborre handtufted

“Sjöborre”(“Sea urchin”) is a carpet totally based on round forms, the outer edge as well as the smaller circles and the centre. The circles are however never strictly geometrical, and the distance between them varies as I wanted to obtain a sense of life and movement. The interaction between playfulness and strict forms is at the core, and I was inspired by objects I found on the beach.

Specifikationer

Art.nr CVD13640
Knuttäthet ca 30 000 - 50 000 knutar per m²

Du kan själv enkelt räkna knuttätheten. Räkna knutarna lodrätt och vågrätt på 1 cm, multiplicera antalen med varandra. Multiplicera sedan summan med 10.000, det ger antalet knutar per m².

Vissa aktörer på marknaden överdriver knuttätheten så för att veta att du inte jämför äpplen med päron vid en prisjämförelse kan det vara klokt att själv kontrollräkna. De flesta av CarpetVistas mattor har baksidan fotograferad med en linjal för att du enkelt skall kunna se knutkvaliteten och räkna fram den exakta knuttätheten innan du bestämmer dig för en matta.

Tjocklek ≈ 10 mm
Ursprung Indien
Lugg Ull
Ull är ett naturligt fiber och ett av de mest eftertraktade materialen vid tillverkning av mattor. Ullmattor är hållbara och tål vardagligt slitage bra. Materialet har en naturligt smutsavvisande effekt vilket gör ullmattor lätta att hålla rena. Typiskt för ull är också att materialet behåller sin form så luggen på en ullmatta reser sig lätt till sin ursprungliga form.
Varp Bomull
Tillverkning Handtuftad
Handtuftade mattor är gjorda för hand med hjälp av en "tufting-pistol" som skjuter garnslingor genom en förvävd baksida. Handtuftningsteknik gör det möjligt att skapa detaljerade mönster.
Storlek Ø 150

Mattan är knuten/vävd för hand, det innebär att viss avvikelse i storlek, tjocklek, mönster och form kan förekomma. Detta gäller särskilt nomad- och bymattor.

Sjöborre handtufted - Orange matta från Indien.

Dessa mattor är handgjorda men knyts ej för hand utan vid tillverkningen används en speciell tuftpistol som trycker igenom öglor av garnet genom en fin väv för att skapa önskat mönster. Den tuftade ytan limmas sedan på en förstärkt baksida innan själva luggen klipps fram och trimmas. Denna speciella teknik tillåter vävaren att på ett snabbt och effektivt vis skapa mattor med en stor frihet gällande mönster och design.

Hållbar Ull  Hållbar Ull

Ull är ett naturligt fiber och ett av de mest eftertraktade materialen vid tillverkning av mattor. Ullmattor är hållbara och tål vardagligt slitage bra. Materialet har en naturligt smutsavvisande effekt vilket gör ullmattor lätta att hålla rena. Typiskt för ull är också att materialet behåller sin form så luggen på en ullmatta reser sig lätt till sin ursprungliga form.

Care & Fair

Vi är stolta över att vara en del av organisationen CARE & FAIR. Deras uppdrag är att förbättra levnadsvillkoren för mattvävare i Indien och deras familjer genom utbildning och hälsa.

Läs mer

UTMÄRKT
9.5 av 10
5178 kunder har skrivit ett omdöme på Trustpilot
21:10
Carina H.
Effektivt
Lätt att beställa, snabb leverans!
20:30
Lisa
Rekommenderar starkt
Beställde en superfin matta från Rugvista och den ser ut precis som på bilden. Mysig och trevlig i hemmet. Mycket snabb och smidig leverans, kunde inte varit mer nöjd.
17:42
kund
Snabbt levererat!
Snabbt levererat!
17:10
Annsofi M. J.
Jättefin matta!
Snabb leverans och en matta av en kvalitet utöver mina förväntningar. Enda nackdelen var att man endast kunde välja hemleveranser mellan kl:07 och 17 - något som gjorde att jag behövde ta ledigt en hel arbetsdag.
17:07
Jennifer D.
Snabb leverans
Snabb leverans. Snygg matta som överensstämde med bilderna. Inga konstigheter.
16:09
Mr Abdurrazzak Haj Ali
Vacker matta
Vacker matta Jättebra
15:24
Amelie
Superbra service
Superbra service, pålitliga.
14:15
Harriet S.
Snabb leverans och en jättefin matta
Snabb leverans och en jättefin matta
14:04
Sara F.
Snabb leverans
Snabb leverans, bra kvalitet på produkt.
12:37
Susan
Snabb leverans och äkthetsbevis utan…
Snabb leverans och äkthetsbevis utan minsta jidder. Jag har köpt två mattor här och båda är galet vackra o jag är så himla nöjd. Kommer absolut att köpa fler mattor härifrån. Rekommenderas 100%

Några frågor?

Tveka inte att fråga oss!


Erbjudanden