EXTRA 10% rabatt på ALLA varor, inklusive rabatterade varor! Kod: FLASH10
Ny
Visuell sökning
Ta ett foto eller ladda upp en bild för att hitta liknande mattor

Fugl og fisk Matta - Beige / Flerfärgad
160x230 cm

2 175 kr

Mattans färger uppfattas olika beroende på i vilken vinkel man ser den.

Marianne Tümmler

Marianne Tümmler

Designer Danmark Danmark

Den danska konstnären Marianne Tümmler föddes 1952. 1975 utexaminerades hon från Danmarks Designskole med inriktning på grafik och illustration. Konst har alltid varit en viktig del av hennes liv. Hon har arbetat som grafisk formgivare, illustratör, lärare i måleri och teknik. Hennes verk har ställts ut och publicerats sedan 1975.
Sedan 1985 har hon deltagit i utställningar med andra danska naiva konstnärer.
Hon gillar att använda gamla dörrar eller träplattor som bas för sina oljemålningar. Hon säger att hennes målningar bär naivitet med en nostalgisk touch av romantik, humor och sagor. Hennes målningsspråk uttrycker små lyckliga stunder i vardagen. Således älskar hon att ta beställningar på väggmålningar på daghem, sjukhus, järnvägsstationer och även i privata hem. Hon har haft många utställningar i gallerier och konstorganisationer.

Alla mattor av Marianne Tümmler

Fugl og fisk

Tanken med mina förslag är att bilda ett mönster där man kan känna igen djur eller träd. Genom att vända motivet och upprepa det i olika färger skapar en rytm, till exempel: En fisk eller något annat motiv: Granar. Färgerna hålls i lugna toner – så mattan är inte dominerande. Karaktärernas färger förändras och är inte symmetriska tillsammans. Det betyder att du kan utforska genom färgerna.

Fugl og fisk Matta - Beige / Flerfärgad matta från Turkiet.

Dessa moderna mattor finns i en mängd olika mönster och storlekar och blir ett vackert blickfång i ditt hem. Vid tillverkningen av mattan används ett syntetiskt ullmaterial med textila egenskaper. Förutom att luggen i mattan blir mjuk och skön att gå på så har detta material flera bra egenskaper som bland annat gör mattan luddfri samt lättstädad.

Läs mer om maskinknutna mattor här...

Artificiell ull  Artificiell ull

Syntetisk ull (Polypropylen) består av tätt tvinnade garntrådar som ger mattan lyster och liv. Polypropylen är ett konstfiber som är mycket slitstarkt och tål höga temperaturer bra. Mattor tillverkade av polypropylen är lämpliga för människor med allergier mot t.ex. naturmaterial. Materialet är antistatiskt vilket innebär att det inte luddar eller drar åt sig damm och är därför lätt att hålla rent.

OEKO-TEX®

Alla våra maskinknutna mattor från Turkiet är certifierade enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®, ett globalt enhetligt och oberoende provnings- och certifieringssystem för textilier. Certifieringen innebär att den färdiga produkten är fri från hälsofarliga kemikalier.

Några frågor?

Tveka inte att fråga oss!Få 10% rabatt

Prenumerera nu och få 10 % rabatt på din nästa beställning*, du får nyhetsbrev varje vecka med exklusiv tillgång till erbjudanden, senaste trender och produktnyheter.

För information om hur vi hanterar dina uppgifter, vänligen läs vår sekretesspolicy. Du kan avsluta prenumerationen när som helst. *Du kan använda rabatten på ett köp inom 60 dagar efter nyhetsbrevsprenumeration. Koden gäller på alla produkter, inklusive rabatterade varor. Den går inte att kombinera med andra rabattkoder.